big

"Wie zijn bestemming weet, vindt de weg."
Lao Tze

Loopbaan en werk

Wanneer iemand nog helemaal aan de start staat van studie- en beroepskeuze kan er veel onduidelijkheid zijn m.b.t. de te volgen weg naar de arbeidsgebonden toekomst.

Het kan ook zijn, dat u belangrijke keuzes moet maken t.a.v. carrière of loopbaan of dat u gewoon niet tevreden bent met uw werk. Er zijn allerlei redenen voor een loopbaanvraagstuk, waarbij het ineens heel belangrijk is te weten wat u kunt, wat u wilt, hoe u als mens in elkaar steekt.
Wanneer u actief op zoek bent naar een andere baan, kunt u behoefte hebben aan begeleiding bij het opstellen van een curriculum vitae en aan advisering m.b.t. een zo effectief mogelijke sollicitatieprocedure.

Ten behoeve van een functie binnen een profit- of een non-profitorganisatie, maar eveneens als onderdeel van de screening van deelnemers voor bepaalde tv-programma’s, bestaat veelal de behoefte aan een zorgvuldig opgebouwd inzicht in de betreffende kandidaten. De kans op de juiste persoon voor de aangeboden plaats wordt daarmee beduidend vergroot.

Ook kunt u te maken krijgen met arbeidsgerelateerde psychische problematiek.
Problemen, die overigens niet alleen door het werk hoeven te worden veroorzaakt. Vaak hebben zulke problemen meerdere oorzaken, zoals de werksituatie, privé-omstandigheden, een mismatch tussen werkzaamheden en persoonlijkheid/capaciteiten/interesses, niet waargemaakte verwachtingen.
Stress, overspannenheid, burn-out zijn veel voorkomende arbeidsgerelateerde psychische problemen; deze kunnen zich ook uiten d.m.v. lichamelijke klachten.
Na een periode van arbeidsongeschiktheid volgt doorgaans de re-integratie.
Deze re-integratie kan een noodzakelijke verandering van werkinhoud en/of werksituatie inhouden. Om de slaagkans binnen een andere functie zo groot mogelijk te maken, is een zo goed mogelijk inzicht gewenst in persoonlijkheid, capaciteiten en vaardigheden, werkhouding, motivaties e.d. van de mens in kwestie.

Indien u uw vraag of probleem herkent, kunnen wij u binnen Acta van dienst zijn.
Dat doen wij door middel van gesprekssessies en/of psychologisch onderzoek.

Sitemap | Disclaimer | Privacyregeling | Webdesign & Copyright © 2012 - 2013 by Dille Design.